lørdag 22. desember 2007

Beijing

Ja vi kom oss til Beijing som sagt. Prøvde å legge ut bilder og alt der, men jammen ble jeg ikke sensurert av Republikken Kina.
Det var et trist sted vi bodde første natta, knall harde senger, så det var godt å komme seg til et finere hotell dagen etter.
Jørgen og jeg tok turen til Zoo'en her i Beijing, største og eldste i landet, fra 1906.
Der fikk vi se KjempePanda bl.a. samt at vi så nesehorn, flodhest, kenguru og masse tigre og forskjellig, artig det.

så kom vi oss tilbake til hotellet for å treffe svein, david og arve igjen, som kom fra Bangkok. som oss slet de også med å få forklart hvor de skulle. det som er utrolig er jo at vi hadde gitt de adressen på kinesisk (vel å merke med vestlige bokstaver), samt på engelsk. men nei, ingen forstod noen ting...de brukte en time før det ble klarhet i sakene..! drosjesjåførene kunne t.o.m. stave ordene, altså forstod bokstavene, men forstod ikke hva de betydde... det blir spennende med OL her i byn. altså hvor mye kaos det blir. for ingen kan jo engelsk. og ryktet forteller at kinesisk ikke er det enkleste å lære seg for en turist...
på kvelden ble det kinesisk restaurant med Iris og venninnen hennes hanne. Iris er altså en som Idun kjenner, og hun har vært kjempegrei med å gi oss noen tips og råd på veien. kjempefint.

Ingen kommentarer: