lørdag 22. desember 2007

Den Kinesiske Mur

Guiden vår fra den forbudte by hukket oss opp med en guide til den kinesiske mur, veldig hyggelig av ham. Vi fikk med oss Ginger, 26 år gammel jente som viste oss rundt. en må spørre seg om det ble for mye for henne, fem sjarmerende, norske gutter på tur...hvor tre er bergensere...
jaja, det var gøy, vi dro først til noe gravsteder til keiserne. ginger fortalte oss at når keiseren døde så måtte utvalgte konkubinere ta selvmord, som et menneskelig offer - de skulle være med keiseren til dødsriket...rare greier.

men så kom vi oss ut til muren, ganske bratt egentlig. der i hvert fall. ja, en mur er en mur, den var ikke særlig høy.

men et utrolig arbeid som må ligge bak, vi så jo flere deler i horisonten og langt borte, så det er jo imponerende hvor stor den er, ikke noe å si på det. lengdemessig altså.

vi fikk turen billig, dermed måtte vi innom alle slags fabrikker og butikker - for å lure oss til å kjøpe, kjøpe, kjøpe - slik at ginger og sjefen kunne få litt kommisjon (eller hva det heter på norsk)
vi var bl.a. på et tea-house. der fikk vi prøve 5 forskjellige tetyper.
den femte var veldig bra for å gå ned i vekt forklarte den lokale jenta som hadde et lite introkurs til te med oss.
"passer bra for deg" sa gutta og pekte på meg...(uten at jeg ser sammenhengen mellom meg og behov for å gå ned i vekt), så da lo alle, denne jenta også. så jeg spurte om "do you think i'm fat" med litt sjokkert stemme, siden hun lo også. hun svarte med fantastiske "no, no....in china it's OK"... søren. holdt på å falle sammen av latter.

på kvelden så vi et Kung Fu show, ganske kult, imponerende kroppsbeherskelse på de gutta.

Ingen kommentarer: